Menu Sluiten

Frank Körver

Als adviseur help ik mijn klanten bij vraagstukken op het gebied van reputatie, corporate communicatie en management & leiderschap.

Frank Körver

Ik ondersteun business leaders en managementteams bij het realiseren van ambities of bij het oplossen van issues die ambities in de weg staan.

Sinds mijn afstuderen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in 2001 en mijn tijd bij het strategisch adviesbureau Boer & Croon ben ik gefascineerd door de relatie organisatie – leiderschap – samenleving.

Ik ben ook een van de trotse oprichters van Wepublic.

Organisaties waar ik voor werk of heb gewerkt zijn o.a. Randstad, KPN, Action, ASML, MSD, Vitens, DSM, PostNL, BinckBank, ING, Aegon, ABP, APG, Schiphol, Zilveren Kruis, Enexis, mboRijnland, Inholland, Hogeschool van Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en diverse ministeries.

Ik ondersteun mijn bij het realiseren van strategische doelen en oplossen van issues.

Ik heb veel plezier in mijn werk als adviseur. De vraagstukken waar ik aan werk doen er toe. Er staat vaak veel op het spel. Ik mag ‘trusted advisor’ zijn voor veel topmanagers. Ik voel me als een vis in het water in boardrooms. 

Kortom, ik help bij het realiseren van ambities of bij het oplossen van issues die ambities in de weg staan

Voorbeelden van recente opdrachten:

  • Ontwikkelen van een meerjaren-communicatiestrategie plus governance.
  • Ondersteunen bij een bestuurlijke crisis met landelijke aandacht.
  • Coachen van teams en senior professionals.
  • Managen van een complex issue voor een financiële instelling.
  • Adviseren van een onderneming die in Nederland voet aan de grond wil krijgen.
  • Managen van een crisis en adviseren van de directie van een NGO.
  • Auditen en opnieuw inrichten van een communicatieafdeling.
  • Begeleiden van een fusie in de financiële sector.
  • Adviseren over het optimaliseren van stakeholder- en issuesmanagment.
  • Adviseren van een hogeschool over merkstrategie en implementatie.

In 2013 heb ik Wepublic opgericht, adviesbureau op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs

In 2013 was ik een van de oprichters van Wepublic. Wepublic houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs. We bieden advies-, intelligence en interim managementoplossingen.

Het idee voor Wepublic ontstond tijdens een ‘leadership trail’ in de Zwitserse Alpen. Inmiddels is Wepublic een toonaangevend adviesbureau in Nederland.

In 2021 is Wepublic uitgeroepen tot FD Gazelle. Het bureau heeft vestigingen in Amsterdam en Den Haag en telt ca. 40 professionals.

Ik schrijf graag over reputatie, communicatie en leiderschap

Ik schrijf graag over reputatiemanagement, strategieontwikkeling en de rol en toegevoegde waarde van de communicatiefunctie. Daarom ook deze blogsite THE CONNECTED LEADER.

Mijn meest recente boek – geschreven samen met Betteke van Ruler – is THE COMMUNICATION STRATEGY HANDBOOK. Hierin introduceren we een praktische toolkit die je helpt winnende strategieën te ontwikkelen.

Andere publicaties zijn zoals gezegd HET STRATEGISCH COMMUNICATIE FRAME, een standaardwerk in Nederland, en ISSUESMANAGEMENT, EEN STAPPENPLAN. Dit boek heb ik samen met Ferdinand Helmann geschreven.

Daarnaast schrijf ik geregeld artikelen. Het artikel ‘From output to impact’ – waarvan ik mede-auteur ben – is uitgeroepen tot ‘Highly Commended Applied Paper’ op de CCI Conference on Corporate Communication 2015 in New York.

Ander onderzoek van mij is onder meer gepubliceerd in The Journal of Communication Management, in diverse boeken en in andere vakmedia.

Voor een maatschappelijke of bestuurlijke functie kun je me altijd benaderen

Ik sta altijd open voor mooie kansen. Aarzel niet om mij te bellen voor bestuursfuncties, adviesraden, et cetera.

Momenteel ben ik onder meer coordinator van EACD (European Association of Communication Directors) in Nederland. Ook ben ik lid van de MIC advisory board (Hanze University of Applied Sciences).

Contactgegevens

Je kunt me altijd bellen of mailen.

frank@connectedleader.blog

frank.korver@wepublic.nl

+ 31 6 13523322.