Menu Sluiten

Over Frank Körver

Hi! Mijn naam is Frank Körver. Ik ben adviseur en help klanten met vraagstukken op het gebied van reputatie, corporate communicatie en management & communicatie.

Ik help business leaders en managementteams bij het realiseren van ambities of bij het oplossen van issues die ambities in de weg staan. Ik ben ook een van de trotse oprichters van Wepublic.

Sinds mijn afstuderen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in 2001 en mijn tijd bij Boer & Croon ben ik gefascineerd door de relatie organisatie – leiderschap – samenleving.

“Als je een duidelijk doel voor ogen hebt, ga je er ook helemaal voor en ben je niet bang om de strijd aan te gaan. Je wilt immers alles zo goed mogelijk voor elkaar krijgen”

Bron: mijn Lumina Spark profielschets (2019)

Verder houd ervan om na te denken en te schrijven over mijn vak. Zie dit blog, maar bijvoorbeeld ook mijn publicaties.

Als adviseur help ik mijn klanten doelen te realiseren, issues te oplossen en resultaten te boeken

Ik heb veel plezier in mijn werk als adviseur. De vraagstukken waar ik aan werk doen er toe. Ik mag ‘trusted advisor’ zijn voor veel topmanagers. Ik voel me als een vis in het water in boardrooms. 

Bij de organisaties waar ik voor werk staat er vaak veel op het spel. Het is belangrijk dat er wat gebeurt. Dat er doorbraken worden gerealiseerd. Dat er oplossingen komen. Gedragen oplossingen.

Kortom, ik help bij het realiseren van ambities of bij het oplossen van issues die ambities in de weg staan

Voorbeelden van recente opdrachten:

 • Ondersteunen bij een bestuurlijke crisis met landelijke aandacht.
 • Managen van een complex issue voor een financiële instelling.
 • Adviseren van een onderneming die in Nederland voet aan de grond wil krijgen.
 • Managen van een crisis en adviseren van de directie van een NGO.
 • Auditen en opnieuw inrichten van een communicatieafdeling.
 • Begeleiden van een fusie in de financiële sector.
 • Adviseren over het optimaliseren van stakeholder- en issuesmanagment.
 • Adviseren van een hogeschool over merkstrategie en implementatie.
 • Ontwikkelen van een meerjaren-communicatiestrategie plus governance.

Organisaties waar ik voor werk of heb gewerkt zijn o.a. Action, MSD, Vitens, DSM, PostNL, BinckBank, HEMA, Randstad, ING, Aegon, ABP, APG, L1, Schiphol, Rijkswaterstaat, Reclassering Nederland, Kamer van Koophandel, Zilveren Kruis, Enexis, mboRijnland, Inholland, Hogeschool van Amsterdam, Hoogheemraadschap Rijnland en diverse ministeries.

Ik ben een van de oprichters van Wepublic: reputatie, communicatie en public affairs

In 2013 was ik een van de oprichters van Wepublic. Wepublic houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs. We bieden advies-, intelligence en interim managementoplossingen.

Het idee voor Wepublic ontstond tijdens een ‘leadership trail’ in de Zwitserse Alpen. Inmiddels is Wepublic een toonaangevend adviesbureau in Nederland. Ieder jaar laten we een mooie groei zijn.

Onlangs is Wepublic uitgeroepen tot FD Gazelle. Het bureau heeft vestigingen in Amsterdam en Den Haag en telt ca. 40 professionals.

Voordat ik Wepublic ben gestart, was ik associate partner bij strategisch adviesbureau Boer & Croon. Daar heb ik me als strategie-consultant sterk ontwikkeld in het gestructureerd oplossen van problemen, het samen met klanten uitstippelen van strategieën en het verbinden van communicatie aan harde resultaten

Ik schrijf graag over mijn vak

Ik schrijf graag over reputatiemanagement, strategieontwikkeling en de rol en toegevoegde waarde van de communicatiefunctie. Daarom ook deze blogsite THE CONNECTED LEADER.

Mijn meest recente boek – geschreven samen met Betteke van Ruler – is THE COMMUNICATION STRATEGY HANDBOOK. Hierin introduceren we een praktische toolkit die je helpt winnende strategieën te ontwikkelen.

Andere publicaties zijn zoals gezegd HET STRATEGISCH COMMUNICATIE FRAME, een standaardwerk in Nederland, en ISSUESMANAGEMENT, EEN STAPPENPLAN. Dit boek heb ik samen met Ferdinand Helmann geschreven.

Ik ben altijd geïnteresseerd in maatschappelijke functies

Ik sta altijd open voor mooie kansen. Aarzel niet om mij te bellen voor bestuursfuncties, adviesraden, et cetera.

Wat ik zoal doe:

 • EACD (European Association of Communication Directors): coordinator van EACD in Nederland
 • Hanze University of Applied Sciences: lid van de MIC advisory board.
 • Koningin Emmaschool: lid Medezeggenschapsraad
 • Stichting Talent Primair: lid Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Verder houd ik van sport. Ik voetbal bij AFC in Amsterdam en bij BFC in Bussum Daarnaast tennis en ski ik graag en sinds een sabbatical op Bonaire duik ik geregeld. Ook maak ik graag meerdaagse wandeltochten met vrienden.

In 2016 verliet ik mijn geliefde Amsterdam en sindsdien woon ik met heel veel plezier in Naarden. Samen met Caroline en onze twee zoontjes.

Contactgegevens Frank Körver

Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Bel of mail mij.

frank@connectedleader.blog, frank.korver@wepublic.nl of + 31 6 13523322.