Menu Sluiten

Geef je deze 3 posts op ConnectedLeader.blog een tweede kans? (ik vind ze best goed, maar ze zijn relatief weinig gelezen…)

tweede kans

(Leestijd: 1 minuut) Waarschuwing vooraf: nu volgt een ongegeneerde lobby. Natuurlijk, het is leuk om te zien welke ConnectedLeader posts in 2020 het best gelezen zijn. Zie mijn vorige blogpost met de top 5 van 2020. Maar zijn dit ook de posts waar ik het meest trots op ben? Niet per se. Sterker nog, er zijn posts die ik zelf echt goed of belangrijk vind, die helemaal niet populair bleken. En die posts wil ik hier graag een tweede kans geven.

De vraag is, krijgen ze nog een tweede kans van jou? Ik ben benieuwd.

Drie blogposts die een tweede kans verdienen

Ah, herinneren we ons nog die bonusrel bij KLM. Fascinerend. In een tijd waarin je steun van politiek, publiek en media hard nodig hebt, het willen hebben over de bonus van de topman. Auw.

KLM heeft reputatieschade geleden, de raad van commissarissen gezichtsverlies. In dit blog probeer ik een paar lessen te trekken. Een van die lessen: zo’n bonusrel als bij KLM kan (helaas) de besten overkomen …

Dit vind ik echt een fascinerend onderwerp: de (haperende?) maatschappelijke antenne van topbestuurders. Oftewel: de kloof tussen bedrijfsleven en samenleving. Hoe zorgen we over en weer voor meer verbinding?

In dit blog blik ik terug op de impact van het statement van de Business Roundtable over de purpose van de onderneming en beschrijf ik waar we nu staan. Aanleiding was een door Management Scope en Allen & Overy georganiseerde discussiebijeenkomst. Er blijkt nog veel werk aan de winkel.

Okay, okay. De timing is niet ideaal. Deze blogpost verscheen net voor de kerst. Maar de post gaat wel over een belangrijk onderwerp: de Corporate Governance Code.

In mijn ogen zou de code voor goed ondernemingsbestuur meer aandacht kunnen besteden aan tegenspraak. En als het gaat om tegenspraak speelt o.a. de communicatiedirecteur een cruciale rol.

Dank voor het lezen van dit blog. En dank voor de tweede kans die je deze 3 blogposts geeft 😉 Nu je toch hier bent. Werp vooral ook eens blik op mijn lijst met favoriete boeken. Welk boek vind je dat ik nog een kans moet geven? Welke mag in jouw ogen niet ontbreken in deze lijst? Ik hoor het graag. Stuur je me een email of zet je het hieronder in de comments?

Wat je wellicht ook interessant vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *