Menu Sluiten

NRC schreef kritisch over de reputatie van McKinsey. Ik reageerde erop. Vandaag werd mijn brief geplaatst.

Reputatie McKinsey

McKinsey wil imago weer oppoetsen“. Dat was de titel van een artikel dat afgelopen zaterdag in het NRC stond. Omdat ik NRC – ondanks de schandalen die McKinsey teisteren – wel erg stelling vond over de ‘dubieuze reputatie’ van het bedrijf, schreef ik een brief aan het NRC. En die brief werd op donderdag 18 maart in het NRC geplaatst.

Hieronder een screendump. En hier een link naar het digitale artikel.

Reputatie McKinsey
Mijn ingezonden brief in NRC n.a.v. een artikel over de reputatie van McKinsey

En dan hier ook nog de platte tekst:

McKinsey. Slecht imago, zou het?

NRC schrijft dat adviesbureau McKinsey zijn imago wil oppoetsen (13/3) en stelt dat de glans er “na een reeks schandalen” af is. Aan de hand van een paar voorbeelden wordt duidelijk dat het bedrijf te maken heeft met een aantal schandalen van formaat. Maar kun je op basis van die voorbeelden automatisch stellen dat McKinsey een “dubieuze reputatie” heeft? Je mag verwachten dat zo’n stevige stelling op z’n minst wordt onderbouwd met imago-onderzoek of dat met experts op dit vlak wordt gesproken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat sterke reputaties best tegen een stootje kunnen. Het zou mij niet verbazen als dat ook bij McKinsey het geval is. Door zonder bewijsvoering te stellen dat het slecht gesteld is met het imago van McKinsey, wordt de kans vergroot dat het bedrijf ook daadwerkelijk een slechte reputatie krijgt. Daarmee neemt NRC het risico een zogenaamde self fullfilling prophesy te creëren. Een onderbouwing was hier op zijn plaats geweest.

Frank Körver, Naarden (partner Wepublic)

Benieuwd hoe jij hier naar kijkt! Met me eens? Oneens? Deel gerust je mening. Rechtstreeks (frank@connectedleader.blog) of hieronder bij de comments.

Geïnteresseerd in het onderwerp? Wat je wellicht ook wilt lezen:

2 Comments

  1. Pingback:Communicatiebudget: niet verlagen, maar verdubbelen! - THE CONNECTED LEADER

  2. Pingback:De houdgreep die reputatie heet (deel II) - THE CONNECTED LEADER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *