Menu Sluiten

Quote I like: “Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships” (Michael Jordan)

Michael Jordan

N.a.v. deze quote van Michael Jordan moest ik even terugdenken aan een teamdag bij mijn toenmalige werkgever Boer & Croon.

Het is alweer een jaartje of 10 geleden. En mijn collega’s en ik waren al zo’n half uur aan het luisteren naar een communicatiedirecteur die op onze heidag een case aan het presenteren was. Het was een succesverhaal. Het was allemaal fantastisch gegaan.

En toen tikte mijn baas me aan. Hij fluisterde ongeveer het volgende in mijn oor:

“Moet je eens opletten. Hij heeft het alleen over ‘ik’. Nooit over ‘wij’. Verschrikkelijk. Alsof hij alles in zijn eentje heeft gedaan.”

Ik leerde veel bij Boer & Croon. En dit is een van die lessen. Successen behaal je nooit allen. NOOIT.

En sindsdien ben ik er alert op. Zie o.a. mijn laatste blog over leiderschap en communicatie waarin ik onder meer refereer naar het interview met de topman van Booking.com.

Die communicatiedirecteur werd toen overigens gezien als een talent. A rising star. Ongetwijfeld mede vanwege de succesverhalen die hij met plezier deelde.

En nu? Hij heeft ongetwijfeld wedstrijden gewonnen, maar championships? Nee, dat heeft er (nog) niet ingezeten…

Teamwork. Intelligence. Daar gaat het om. Talent is belangrijk, maar niet voldoende. Zeker niet in de VUCA-wereld waarin velen van ons topprestaties moeten leveren.

Die quote van Michael Jordan is spot-on.

Michael Jordan (1963) kennen we natuurlijk allemaal. Jordan was in de jaren negentig een van de grootste sporters ter wereld 

Hij verscheen op het toneel in 1984. Jordan werd beroemd om zijn atletische vermogen, zijn spectaculaire dunks. Dit leverde hem de bijnamen ‘Air Jordan’ en ‘His Airness’ op. In 2003 nam hij afscheid.

Hij werd de beste basketballer ter wereld en leidde de Bulls tussen 1991 en 1998 naar maar liefst zes titels. Dankzij een ongeëvenaarde wil om te winnen en een fantastisch team waarin hij kon excelleren.

Jordan heeft er bijna in zijn eentje voor gezorgd dat we ook in Nederland van de Chicago Bulls gingen houden. Hij werd wereldberoemd en schatrijk. En kent niet de Air Jordans van Nike?

Die schoenen met dat prachtige logo.

Jordan Logo Wallpaper HD | Jordan logo wallpaper, Jordan logo ...

Meer weten over Jordan? Onlangs is een serie over Jordan gestart op Netflix. Het schijnt een aanrader te zijn. De Volkskrant noemt het misschien wel de beste sportdocumentaire ooit.

Wat je misschien ook wel interessant vindt:
– Blog: Leiderschap & Communicatie: 3 x WOW, 1 x AUW
– Blog: Samen meer (reputatie)impact. Zeker. Maar …
– Blog: Time to rethink strategy development. And embrace dynamics.

(Photo by Howard Chai on Unsplash)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *