Menu Sluiten

Verbazing over klagende marketingbaas van Booking.com

Mijn reactie op interview booking.com

(leestijd: 1 minuut) Vakblad Adformatie vroeg mij om een reactie op het interview van NU.nl met Arjan Dijk, chief marketing officer van Booking.com. Je vindt het artikel met mijn reactie en die van 3 andere adviseurs hier: PR-strategen stomverbaasd over klagende marketingbaas van Booking.com op nu.nl. Hieronder de ‘uncut’ versie van mijn reactie.

“Ik vind dit echt een gemiste kans. Zo’n interview heeft geen enkel nut. Integendeel, het interview bevestigt het beeld van een in zichzelf gekeerd technologiebedrijf vol frustraties en zelfmedelijden. En met weinig gevoel bij wat er leeft in de samenleving. Met als dieptepunt de opmerking dat het bedrijf een top 10 belastingbetaler is, maar dat die “bijdrage nooit overkomt”. Wat? Belasting betalen als een prestatie zien die meer waardering verdient? Serieus?

Het positieve is dat Booking.com beseft dat het de gunfactor mist. CMO Arjan Dijk zegt zelf dat het bedrijf te weinig heeft gedaan om het bedrijf wél geliefd te maken. Dóe er dan wat aan. Toon enige dankbaarheid, laat zien wat je bijdrage is aan de Nederlandse samenleving. Vertel het aansprekende verhaal van Booking.com. Kom met een inspirerende visie op massatoerisme. 

En heb je geen goed verhaal te vertellen? Doe dáár dan wat aan. Neem de tijd voor serieuze introspectie en wacht met het geven van interviews tot je wél een goed verhaal hebt. En vertel dan het verhaal met verve. Maar ga niet verbaasd doen over het feit dat Nederlanders niet trots zijn op het bedrijf.

Overigens verbaasde ik me een jaar geleden ook al over een interview van Booking.com. Toen gaf topman Glenn Fogel in het FD zijn frustraties de vrije loop. De kop van dat artikel? “Topman Booking.com: Mensen zoeken een zondebok, maar dat is niet terecht”. We zijn dus een jaar verder en het verhaal van Booking.com is maar weinig veranderd. Tijd voor een nieuw geluid. Kom op Booking.com, je kunt het.” 

Ben je het met me eens? Of kijk je toch echt anders naar dit interview met de marketingbaas van Booking.com? Ik hoor het graag. Laat vooral een reactie achter.

Wat je wellicht ook interessant vindt:

(Image by Fathromi Ramdlon from Pixabay